Šta je potrebno za izradu natalne karte?

asasasasas

Kao prvo moram napomenuti jednu važnu činjenicu, a to je da su za izradu natalne karte potrebni tehnički podaci; datum, mjesto i vrijeme rođenja. (ime i prezime nije bitno, tako da ih ne morate davati ako ne želite), zavisno od toga da li poznajete astrologa ili ne.

Ono što je najvažnije je da vrijeme rođenja bude jako precizno, pa čak i u 5 minuta (svake 4 minute se mijenja položaj Sunca).

Vrijeme nam pomaže da odredimo vaš Ascedent (neki bi protumačili Podznak, mada i tu ima male razlike).

Posto je natalna karta podijeljena na 12 astroloskih znakova (sazvježđa) u krugu, u jednakom razmaku po 30 stepeni, to je ukupno 360 stepeni.

Ovaj krug je podijeljen na 12 kuća koje opisuju određene oblasti u vašem životu. Vaš Ascedent označava početak vaše prve kuće Natalne karte -Horoskopa.

Planete u trenutu vašeg rođenja ‘padaju’ u određene kuće tj. oblasti, stoga je jako bitno koji je vaš Ascedent, vaša PRVA KUĆA.

Npr. ako imate Veneru i Jupitera u Strijelcu u vašoj 2.kuci (imovina), a jedva krpate kraj s krajem, onda vaša prva kuća ili Ascedent nije Škorpija.
Na mnogim rodnim listovima piše vrijeme rodjenja, ali iz iskustva vam preporučujem da ipak provjerite s mamama, tatama, rodbinom.
Imala sam slučajeve u kojima su rodni listovi ukazivali na 2-3h ili više odstupanja.

Npr. (tata je prao zube i spremao se na posao kad su mu javili da je kćerka rodjena. Njoj u rodnom listu stoji vrijeme koje određuje ASC Blizanac. Međutim tata je radio od 8h ujutro, do posla mu je trebalo 20 minuta, budio se u 6,30h. Približno vrijeme rodjenja je definisano oko 7h ujutro. Osoba je rodjena s ASC u Ovnu. I zamislite! S vladarom Marsom (energija, borba) na ASC nije ni čudo što svaki dan provodi najmanje 2h u teretani!)

Dakle, provjerite s ukućanima ko se brijao, prao zube, šetao psa i sl. Za osobe koje znaju datum, ali ne i vrijeme je moguće odrediti podznak prema određenim karakteristikama, temperamenti, izgledu i navikama, ali je zato neophodna dobro poznavati osobu.

Sljedeći oblik određivanja tačnog vremena rodjenja je tzv. Rektifikacijom, odnosno, određivanje tačnog vremena rodjenja prema ključnim događajima ili datumima u vašem životu. To je za one koji ne mogu provjeriti svoje vrijeme rođenja, iz bilo kojih razloga. Tada astrolog ovom metodom saznaje vaše vrijeme rođenja. 

Više informacija o Natalnoj karti ili nekim drugom, pomoćnom horoskopu, zatražite porukom u inbox našeg Fb profila Astropraksa, nađe Fb stranice Astropraksa by Azra Plese, ili na naš e-mail: astropraksa@gmail.com

Advertisements

2 comments

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s