Koincidencija ili ples zvijezda

 

coincidence-meaning-surreal-hands

Jeste li se do sada susretali sa astrologijom ili ste još uvijek nevjerni Tome?

Svi znamo da su plima i oseka ovisne o odnosu Sunca i Mjeseca. A znamo li kako Mjesec utiče na kriminal? Krađe za vrijeme mladog Mjeseca (mlađaka) su učestale, ljudi se odaju alkoholu u vrijeme mlađaka, skoro svi atentati su u dan mlađaka. Pa, da! Onda je noć najmračnija! Ne, ne. Sve se to dešava po bijelom danu, ali je naša svijest tada najmračnija.

Saobraćajne nesreće gomilaju se oko mlađaka jer je pažnja smanjena. Neki će reći koincidencija, ali oni učeni zaista znaju da nije.

U novije doba 736 heroja, rođeni su u razmaku od 30 godina, a njih 48 čak je rođeno isti dan. Većina heroja je rođeno u Ovnu, a najmanje u Djevici, a što se žrtava tiče uglavnom su sve Ribe.

A šta mislite o ovim koincidencijama? Svjetski rekorder skakanja Brumelj, rođen naravno u Ovnu, 14.04.1942.g.,  njegov rekord obori kinez Ni Čin Čao, rođen isti taj dan samo 1943.g. Geler od granate raznosi noge dvojici vojnika, jednom sa Korčule, jednom iz Italije, oba rođena 22.11.1925.g. Marija Žaknić, živi u Australiji, a Franica Gribin na Korčuli, a obe u školi imaju isti uspjeh, u isto vrijeme ljubuju, obje se udaju 24.04.1948.g, obje po troje ženske djece istodobno rođenih (1949.,1950., 1954.), zatim po još jednog sina u isto vrijeme. Nikada se upoznale nisu iako su rođene na istom mjestu, pribilžno isti sat 1924.g.

Dvije prostitutke visokog ranga, Nitribit i Helga, obje pokušavaju uštediti novac za kupovinu imanja i miran život, obje rade pod lozinkom, obje zagonetno ubijene i nađene mrtve u stanu, prva 1957. pored svog psa, druga 1966. uz omiljenu mačku.

Sasvim sličan horoskop imali su pukovnik Dimitrijević, i Margaret Zelle, oboje uzeše egzotičan pseudonim, jedno je Apis, a drugo Mata Hari. Oboje prejake političke ambicije, oboje se sumnjiče za izdaju, oboje skoro istodobno streljani i oboje nedavno, skoro istodobno, rehabilitovani.

Jedan kolega je u šali prebacio Njutnu da previše simpatiše astrologiju.

“Ne smijte se kolega, ja sam stvar proučavao, vi niste”, reče Njutn.

Ako ni vi niste dragi posjetioci, počnite!

Jeste li se ikada zapitali zašto sve osobe s Marsom na Ascedentu imaju ožiljak na glavi, većina Riba radi u umjetničkim zanimanjima ili konzumira droge, većina Blizanaca se bavi modom i opsjednuti su šopingom, Djevice imaju probleme sa želucem, muški Strijelčevi su ćelavi, Vodolije se ističu na ulici eksplicitnim modnim dodacima, Škorpije su najčešće detektivi….

Previše je to koincidencija da ne bi imalo veze sa utjecajem planeta na nas. A kada se na nebu desi tzv.  pomračenje Sunca i Mjeseca, zaustave se, pomijeraju ili odgađaju svi okoti u prirodi, za dan prije ili poslije… Kako to da Priroda zna bolje od nas?!

Ona ne sumnja u astrologiju, ona je njome vođena!

 

A&N

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s