DJEVICA – SAVRŠENSTO I LJEPOTA

VirgoDjevice teže čistoći i savršenstvu u svemu što rade. Uglavnom su rezervisani, stidljivi, analitički, diskriminirajući, precizni, marljivi, sistematični, obzirni, tačni i pouzdani. Vrijedni su radnici koji imaju mnogo zdravog razuma i praktični su, imaju njuh za detalje. U negativnom smislu, iako mogu biti po strani, znaju biti skeptični, izbirljivi, sakrastični, depresivni, kritični i pesimistični, cmizdravi i egocentrični. Sretni su kada mogu raditi s mnogo detalja jer su analitičke i tehničke prirode, i u službi drugih. Mogu biti znatiželjni jer njihov um teži novim znanjima, oduševljava ih analiziranje, a imaju dobro sistematsko pamćenje. Uživaju u analiziranju ljudi, situacija i problema. Uvijek žele da znaju kako, zašto, kada i gdje. To im ne dozvoljava da se opuste, jer dosada je nešto što ne mogu podnijeti. Žele stalno da budu zauzeti, ili rade ili uče. Mogu biti ovisni o ispunjavanju obećanja. Imaju smisao za organizaciju i pravljenje rasporeda. Jednostavno, u njima je usadjena ljubav prema redu i harmoniji. Uvijek podsvjesno traže savršenstvo u svemu što pokušavaju, pogotovo prema sebi znaju biti previše strogi po tom pitanju, pa zatim traže savršenstvo i u drugima. Ako uvide da ga nema mogu postati kritični ili stalno nešto zamjerati. Djevice imaju tendenciju da se brinu. To je zbog toga što žele savršenstvo i uvijek razmišljaju kako bi se nešto napravilo bolje ili kako oni mogu učiniti nešto bolje i više. Ova napetost utiče na njihovo zdravlje, izazivajući tegobe. Preporuka za Djevice je da treba da razviju pozitivan pogled na život jer to ima direktan uticaj na njihovo zdravlje. Ako postanu previše zabrinuti o životu, mogu postati hipohonderi (umišljaju bolesti i sve im postaje prijetnja). Uglavnom su zdravi i u potrazi za novim načinima brige o sebi, kroz vježbu, pravilnu ishranu ili prirodna sredstva iscjeljenja, a veoma paze na higijenu. Bez obzira da li su mladi ili stari, potrebno im je da svaki dan imaju period odmora za njihove aktivne umove. U većini slučajeva, Djevice izgledaju puno mladje za svoje godine.

U ljubavi Djevice imaju poteškoće da se izraze strasno koliko bi željeli. Vrlo su samozodovoljni, ali i veoma sretni kada imaju nekoga da vole i nekoga da mu služe. Merkur (um, intelekt) vladar je ovog zemljanog znaka kojem daje racionalnost, talent za komunikacije, pisanje i govor, stoga većina Djevica od ranog djetinjstva pokazuje zavidan uspjeh u svladavanju intelektualnih zadataka. Perfekcionizan i smisao za detalje omogućava im da se posvete svim zadacima koji zahtjevaju analizu ili metodičnost, pa nemali broj pripadnika ovog znaka zna jako dobro da barata brojevim, i odluči se za zanimanja koja imaju veze sa računovodstvom, ili zanimanja koja traže oprez i pažnju na sitnim stvarima, kao i zanimanjima koja imaju veze sa zdravljem i higijenom te ih dosta završi u farmaceutskim poslovima. Dobri su i kao režiseri, knjigovodje, govornici, pisci, iscjeljitelji i imaju veoma lijepe i atraktivne hobije koje mogu pretvoriti u zanimanje. Imaju tendinciju za velike uspjehe, ali su nažalost previše samokritični i nedostaje im samopouzdanja koje kod njih treba graditi od ranog djetinjstva. Potrebno je da se okruže pozitivnim ljudima, vesele se, plešu i pjevaju što više.
Cjeloživotna škola im nije mrska jer su uvijek raposloženi za usvajanje znanja i njegovo korištenje u dobre svrhe. Djevica može postati teška osoba s kojom drugi žive ili se druže iz razloga jer su njihovi standardi za sebe i druge veoma visoki. Ponekad drugi nikad ne mogu biti ‘dovoljno dobri’ da ispune te standarde. Puno njihove snage je usmjereno u pronalaženje ‘grešaka’, jer njihovo kritičko oko je stalno usmjereno na one koje vole i stvari koje čine. Ipak, koliko god kritikuju druge isto toliko su samokritični i rigorozni prema sebi. Pesimizam i prevelika samokritičnost su dvije stvari na kojima kod sebe moraju poraditi. Ponekad često previše brinu, posebno o malim stvarima i detaljima, a što im prouzrokuje zdravstvene probleme, a posebno su im osjetljivi živci i želudac. Moraju naučiti ‘provariti’ svako iskustvo i asimilirati bez ikakvog žaljenja, okrivljivanja, jadovanja ili izolovanja.
Za zdravlje je Djevicama potrebno otkloniti negativnosti koje izazivaju emocije neadekvatnosti. Dio tijela kojim vlada ovaj znak je digestivni trakt i živci, i često im se to odrazi na varenje, alergije kao i napetosti kralježnice (posebno vratne). Iako djeluju kao sveznalice jako su nesigurni u sebe. Od onih su ljudi na koje se jednostavno možete osloniti, a oni tu odgovornost smatraju od velike važnosti. Ako želite svoj život dovesti u red, angažujte jednu Djevicu.

Ono što vas kod Djevice stvarno moze izfrustrirati je da one misle da sve znaju najbolje, ali ono što vas zaista treba da frustrira je da one:  Zaista sve rade najbolje!

U ljubavi traže savršenog partnera i propuštaju dobre prilike jer se ne znaju opustiti, seciraju sve riječi ili postupke, sms poruke… Prijetnja im može postati idealiziranje partnera pa se često razočaraju kada skinu ružičaste naočale i stvarnost se pokaže u svom svjetlu. Odgovornost će preuzeti na sebe, i shvatiće da su same sebe razočarale iluzijama, zato su često i previše na zemlji, jer se boje do kraja opustiti, otkriti svoje “nesavršenosti” u vezi. Preporuka za Djevice je da pređu na pozitivnu stranu života! Kada se istinsku zaljube, Djevice nisu nimalo djevičanske, spremne su za ljubav odreći se svega, pobjeći s ljubavnikom, roditi vanbračno dijete i suprostaviti se svijetu s riječima : “Pa šta?” Zapravo, ovo su ekstremi, jedan bijeg o stalne “uštogljenosti” i težnja ka opuštenosti i spontanosti kojoj teže. Čak i zavide ležernim i opuštenim ljudima, ili su previše kritični i nipodištavujući prema njima. Najbolje je da ostvare balans izmedju ozbiljnosti i ležernosti, a kako ne bi išle u krajnost. Ono što je njihova vrlina, ali i mana je da su u svemu iskreni, a što može da im donese i mnogo prilika, ali i neugodnosti u odnosima. Ova iskrenost dolazi najčešće od onoga da su iskreni i kažu sve što misle, ali ipak, više pažnje bi trebali posvetiti onom što osjećaju. Kada bi bili više iskreni u onom što osjećaju, i pokušali bivati otvoreniji u tom smilu, smanjili mi nervozu, napetosti i nezadovoljstvo.

Osobe s podznakom Djevica imaju gotovo sve osobine znaka, a što će više biti naglašeno u njihovoj zrelijoj dobi, a takodjer se isto ponašaju i osobe koje imaju Mjesec u Djevici. Kada su osjećanja u pitanju jako je važno da već u djetinjstvu imaju priliku naučiti izražavati lijepa osjećanja, pokazati kako se osjećaju. Kako je Merkur njihov vladar on traži da se osjećanja izraže kroz riječi, tako da Djevice vole da prođu sve detalje dogadjaja umom ili riječima, a kako bi postale svjesne šta zapravo osjećaju u vezi toga. Imaju tendenciju da budu jako intuitivne, i moraju se vježbati biti spontane i vjerovati unutrašnjem glasu, prije nego svom Umu. Kada se opuste, Djevice su najbolji partneri na svijetu. Osobe s podznakom Djevice često ostvare važnu karijeru i povoljne finansije! Krasi ih tanak struk i nježna gradja, gracioznost i elegancija, a imaju smisao za lijepo i kvalitetno.

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s