Kratak osvrt na “kompjutersku astrologiju”

majestci

Dragi moji, danas se osvrćem na riječi jednog od poznatih astrologa, okosnica čijeg rada je spiritualni svijet u nama, a koji je uzrok dogadjaja koje doživljavamo kao posljedice u svom životu. Dakle, život koji živimo je odraz našeg spiritualnog svijete. Ovaj način razmišljanja je bliži istinskoj vrijednosti astrologije, nego i jedan “moderni” pristup koji je omalovažio rad astrologa i zamjenio ga, rade brze i jeftine zarade, s kompjuterskim (softverskim) odgovorima.

Tim u vezi, Stiven Arojo kaže:

“Suvremeni trend zamjene kvaliteta kvantitetom, preplavio je današnje astrološke priručnike, a taj se poguban trend još više odražava u “kompjuterskoj astrologiji”. Kompjuterizacija astrologije, koja se danas tako munjevito širi (prije svega što svakakvim ljudima, kvalificiranim ili potpuno nekvalificiranim, pruža priliku da zarade što više novaca za što kraće vrijeme), izbacuje na površinu velike količine lažnih ili potpuno “beskorisnih” tumačenja. U toj vrsti automatski proizvedenog astrološkog lupetanja nikom nije stalo da definiše riječi kojima se služi, niti da precizno bira riječi, a kamoli da se pozabavi nijansama u značenju. Upotreba astrologije za dobrobit čovječanstva zahtjeva istančanost i ulaženje u kompleksnost, nego što se očitava u tom nakaradnom izvrtanju onoga što astrologija zaista jeste.”

Ukoliko želite istinski iskoristiti astrološka znanja morate znati odabrati astrologa koji, kako to kažu naši klijenti “to rade ručno”. Kompjutersko izbacivanje aspekata i opće tumačenje koje dobijete (ponekad i za veliku svotu novca) nikako se ne može porediti sa profesionalnom analizom koju uradi “Stvarni” astrolog.

Kompjuteri nam danas služe samo da preciznije odredimo u kojoj poziciji se danas nalaze planete, ali programirana “tumačenja” nikako, i ni u kom slučaju se ne mogu odnositi na vas. S ponosom mogu da kažem, da sam još uvijek od onih astrologa koji svoj posao obavljaju “pješice”, a kao dar dobijam da svakog svog klijenta znam ponaosob, da mu u svakom trenutku mogu pružiti dodatna pojašnjenja ili pružiti pomoć kad mu hitno zatreba.

Astrolog je vaš prijatelj i najbolji savjetnik. Astrologija ne treba da pruža instant rješenja i isporučuje “pozitivne aspekte” kako bi vas trenutno umirila, već upravo suprotno. Astrologija treba da vam da najbolju uvid u vašu trenutnu situaciju i da preporuke za prevazilaženje problema. Astrolog tu ima najveću ulogu da s velikom odgovornošću i preciznošću, odredi vašu prošlu, trenutnu i buduću poziciju, kako biste donijeli najbolje odluke za vaš život.

Astropraksa objavljuje i opće horoskope, ali sve proračune, poput mjesečnih i godišnjih horoskopa, koje možete besplatno čitati na našoj web stranici Astropraksa ili našoj FB stranici Astropraksa, opet radim lično i s punom odgovornošću, s ciljem da se promovira ozbiljan astrološki pristup, a ne instantno-gatarsko-magijsko-kvaziezoterijski šund koji se prodaje u sitne sate ili putem sms poruka.

Svi besplatni horoskopi na našoj stranici su općeniti, i nikako se ne mogu porediti s horoskopom, Natalnom kartom, koja se radi prema vašem vremenu, mjestu i datumu rodjenja. Stoga nemojte nikak zamjeniti sebe u općem opisu, sa astrološkom analizom koja se radi vama osobno.

Ukoliko se ikad odlučite uraditi profesionalnu astrološku analizu, radovaće me ako budem astrolog po vašem izboru. Više informacija o izradi horoskopa po vašem izboru možete pročitati OVDJE

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s