RIBE – RANJIVI SANJARI I IDEALISTI

pisces

HOROSKOPSKI ZNAK – RIBE

Sve o ovom prekrasnom znaku.

Sunce u sazviježđu RIBA (Suština, Svijest)

Ribe su suosjećajne, skromne, idealističke, intuitivne (vodeni znak), prilagodljive (promjenivi, fleksibilni znak), psihičke, emocionalne, kreativne, tajnovite, svestrane, maštovite i samo-požrtvovane. One također mogu biti osjetljive, neodlučne, samosažaljive, preosjetljive i promjenjive. Oni trebaju da služe drugima, kako bi zadovoljile svoju suštinu.

Ribe su sentimentalne i stoga ih krasi pridjev ‘ romantične’. U ljubavi? Pitanje je, je li to ljubav ili tek njihova mašta. Naime, Ribama vlada Neptun, planet obmane, iluzije, mašte…Uglavnom, taj Bog mora, starac sa sijedom bradom koji svira harfu na sred oceana…Zvuči li vam ovo kao priča o sirenama, koje zavode mornare….Upravo tako, djeluje Neptun…daje savršenstvo, ali, savršenstvo iluzije…..I ko ih je obmanuo?…
Pa, najčešće oni sami sebe…stvarajući iluzije, tražeći savršenstvo u drugima…. Inače, Neptun u nečijoj karti u kućama koje opisiju partnere ukazuje osobe stranog porijekla, kulture, druge vjere… Na istaknutim tačkama horoskopa daje savršen dar za umjetnost (muzika, film, ples…) jer je on viša oktava Venere- boginje ljubavi, samo još maštovitiji, maglastiji….S njim je sve ‘mutno’…Inače, daje izuzetne iluzije i VIZIJE (često predviđajuće snove)..Nije ni čudo da ga u karti imaju najpoznatiji režiseri i filmadžije svijeta… Toliko može da stvori iluziju bajkovitosti i nekog irealnog života da osobe u znaku Ribe ne mogu da žive u realnosti te bježe u droge, alkohol…. Marilyn Monroe-– saomubistvo, droge…pogodi šta, Neptun u 1. kuci horoskopa, Kurt Cobain (grupa Nirvana)….samoubistvo, droge…ima 4 planete u Ribama….I kako možete primijetiti uvijek nešto ‘maglovito, tajanstveno)…Moj omiljeni režiser Steven Spielberg ima Neptun na MC (vrh karijere) u Ribama…..James Cameron (film Avatar) ima Mjesec u Ribama…izuzetan dar za umjetnost Neptun na MC (karijera) ima Hari Mata Hari….Mogu ovako do sutra…sve lično provjerila!
Dakle, ono što hoću da vam poručim sa Neptunom su posla nejasna…nikad načisto, sa samim sobom ili svijetom. Njegova energija se kreće u dva pravca ili daje eksplicitne sposobnosti prodiranja u ‘tajne’ kanale života (zato Ribe vladaju završnom,12. kućom psihe, inkarnacije, kraja –život poslije smrti’, prodiranja u suštinu’) ili su totalno izgubljene u ovom svijetu, pa traže bijeg ili kroz droge, alkohol, nemoral… Umjetnost i rad sa ljudskom psihom su izuzetno dobri ventili za ovaj znak.
S Neptunom se nije igrati, on uvijek teži idealnom, gubi se u maštanjima…Čuvajte se pogrešnih sudova. Neptun nosi ‘ružičaste naočale’….to je njegova karakteristika, potrebno ih je ponekad skinuti, dobro protrljati oči i sebe realno pogledati u ogledalo! Posebno u vezi voljenih osoba. Razočarenja su kod osobe u znaku Ribe neminovna kad vide da njihovi voljeni imaju mane. Ili ih u drugu ruku vi pokušavate ispraviti – popravljači stvari! Najviše vas može razočarati kad pokušate reformirati druge što oni to ne vide na vaš način i daju otpor.
Idealima treba težiti, ali oni u stvari ne postoje, osim u Neptunovskim iluzijama.

Ribe kao znak je predstavljen sa dvije ribe koje idu u suprotnom smjeru i povezane su tanom niti (koncem). Jedna riba predstavlja projeciranu ličnost, a druga stvarni duh- Jastvo!

Ove dvije suprotstavljene sile djeluju unutar Riba što kod njih uzrokuje nesigurnost i neodlučnost.
Rukovanje ovim snagama na pozitivan način je vrlo teško. Prva će Riba nastojati pobjeći i podlijeći će pritisku, liječeći se kroz jelo, alkohol, droge ili druge ekscese… Druga riba predstavlja rast na velikim visinama kroz odricanje, žrtvu i onda konačno postignuće, duhovnu spoznaju.
Ribe uče kroz patnju (u većini slučajeva – služenje) i zato je njihova lekcija – istrajnost (čak i izdržljivost).

Također imaju tendenciju da apsorbiraju informacije iz okoline zato je važnos s kim su i šta ih okružuje. Zbog Neptuna i njegove ILUZIJE, Ribe su kreativne, a njihovi umovi su izuzetno aktivni te zbog svoje jake mašte često odlutaju. One osjećaju i svjesne su stvari kojih drugi nisu.

Ribama uglavnom nedostaje jaka volja. Iako izvana mogu djelovati sređenu, unutar njih se odvija pravo varenje. Zbog ove nesigurnost često im treba uvjeravanje od drugih. Jedna od najvećih potreba Ribe je da drugi nauče razumjeti njihove emocionalne uspone i padove.

Budući da imaju tendenciju da sumnjaju u vlastite zaključke, potrebno je da nauče da vjeruju u sebe.

Ribe su vrlo velikodušne sa svojim vremenom u pomaganju drugim ljudima. Osjećaju se najbolje kad služe,a koristeći svoje suosjećanje prema vani, manja je vjerovatnoća da će početi izgravati žrtvu, što često zna biti karakteristika ovog znaka. Nećete postati ćudljivi i introvertni. Služenje drugima je najsigurnije, najkraći put do Boga.

Budući da će Ribe nerado nauditi drugima izbjegavaju konfrontacije. U najgorem slučaju, mogu ostati u nekoj lošoj situaciji misleći da će ‘popraviti’ stvar. Sjeti se ‘Neptun je iluzija’, neki ljudi se ne žele ‘spasiti’. Ribe imaju tendenciju da razmišljaju srcem, a ne glavom i lako ih je ‘iskoristiti’.. Ne padajte na srceparajuće priče, jer to je na vašu štetu.. Vaše srce je na pravom mjestu, samo što vam je potrebno da ste više realni i na zemlji.

Inače, 12 kuća i Ribe, daju vrlo tajnovite osobe.

Zbog prečestih fizičkih ili mentalnih lutanja možete gubiti vitalnost, pa često svoje ideje dajete drugima, jer vi nemate volje da ih sprovodite u djelo. Potrebno vam je da barem neko vrijeme u toku dana provedete u osami, zbog fluktuacije vaše energije. Čisto kao vid regenereacije psihe!
Kao što smo rekli, Neptun voli dramu i glumu jer mu to daje priliku da bude neko drugi.Tako Ribe liječe preosjetljivost. Mana je što nekad zbog iracionalnosti pokušavate kroz laž (mašta) racionalizirati istu kao ‘put za izlaz’, prije nego  se suočite sa posljedicama svog ponašanja.

Vladajući planet : Neptun (obmana, iluzija)
Tradicionalni vladar (Jupiter – Obilje)

ELEMENT: VODA
MOTO: JA SHVATAM!
KARAKTER: PROMJENJIV

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s