4 načina da prestanete upijati energiju negativnih ljudi.

n

Kad ste jednom pustili kronično negativnu osobu u svoj život, čak i ako odete, ta osoba je “nakačena” na vas i dalje vas energetski iscrpljuje. Ovo su četiri korisna načina da se sačuvate od upijanja negativne energije koju vam neko odašilje.

Dakle, koliko će neko imati moć nad vama, iscrpljivati vas, bilo da su to naši roditelji, prijatelji, svekrva, rodica, susjedi, prijatelji s posla ili fakulteta, prodavači, braća/sestre..ovosi isključivo od toga koliko jako držite svoj stav. Potrebna vam je odlučnost, volja i rad na sebi !!!

Obzirom da vas ovaj tekst zanima, vjerovatno iz razloga što nemate nikakvu zaštitu od negativne energije, savjetujemo da se pridržavate dole navedenih uputa. Osim, naravno, ukoliko već niste previše emotivno iscrpljeni pa ne možete pronaći sreću ili zadovoljstvo nigdje, savjetujemo vam da isprobate naš MANJU, iscjeljujući energetski privjesak.

1. Preuzmite odgovornost za sebe

Način na koji osjećate i način na koji djelujete potpuno ovisi o vama. Možda smo testirani od nekih ljudi koji su nam ušli u život, ali mi smo oni koji smo zaduženi za svoje osjećaje. Morate svjesno odlučiti da nećete pasti pod uticaj osoba s negativnom energijom. Krenite s duhovnim razvojem. Ukoliko već niste, možda je vrijeme da krenete na jogu. To je korak broj jedan.

2. Uzmite malo vremena za disanje

Kad osjećate najviše negativne energije oko sebe, a to ćete znati kad se počnete osjećati depresivno ili bolesno, najbolji način za pročišćavanje je da odete u prirodu. Priroda pročišćava negativnost. Dakle, nije dovoljno gledati prirodu kroz prozor ili samo otići radi reda, već svjesno otići s namjerom da se pročistite. Udišite pozitivnu energiju prirode, osjećajući kako vas puni pozitivnom energijom, a sa svakim izdisajem osjetite kako vas negativnost napušta. To je prilično terapeutski. Počnite meditirati, ali, ispravno meditirati.

3.Samo ignorišite

Baš kako parazit treba domaćina da bi preživio, tako i negativna osoba treba nekog ko će apsorbirati njenu energiju, u suprotnom, u čemu je poenta?! Kad ignorišete negativnu osobu, ne dajete im vjetar u jedra. Takvim osobama ne možete reći kakvi trebaju biti, ali možete odlučiti da na njih ne obraćate pažnju. To ne znači da ćete samo okrenuti glavu, nego da vaše misli i osjećaji neće reagirati na njih. Uključite nula energije na njih. To je ignorisanje! Ma šta oni učinili u vašoj neposrednoj blizini.

4. Znajte da ne možete svakoga usrećiti

Ako imate pravog nesretnika u svom životu koji govori loše ili se non-stop samo žali, samo zapamtite, da vi ne možete usrećiti takvu osobu. Negativna energija zapravo samo želi nas dovesti na isti svoj nivo. Ukoliko imate stav “znam da ne mogu svakog usrećiti”, održaćete svoj optimističan i pozitivan stav, i održati svoj nivo vibracija. Onog momenta, kad vaša energija padne, znajte da ste popustili. Uradite sebi poneki reiki tretman. Pronađite osobu od povjerenja koja je inicirani reikista i neka vam uradi reiki.

Sve informacije vezane za naše usluge zatražite porukom u inbox našeg Facebook profila Astropraksa ili  na naš e-mail: astropraksa@gmail.com

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s