LAV – VATRENI KRALJ PONOSA

SVE O ZNAKU I PODZNAKU – LAV

leoo

Lav je dostojanstven, hrabar, moćan, ljubazan, zabavan, optimističan, ambiciozan, lojalan, i darežljiv. Sa negativne strane može biti netolerantan, dominirajući, lijen, zatvorenog uma, i egocentričan. Lavovi vole da rade stvari koje im daju širok opseg kreativnosti, organiziranja stvari, i vodstva. Iako izgledaju jaki izvana, većina je osjetljiva i lako im je povrijediti emocije. Kad se to desi, oni će lako promjeniti objekt svoje privrženosti, ako im je povrijeđen ponos. Imaju veliki smisao za dramaturgiju i uživaju u prepričavanju događaja, kako bi bili u centru pažnje, zabavljali se i pravili šou. Vole svjetla pozornice, ne stide se javno pokazivati i većina ih je najpopularnija u društvu. Uglavnom misle da je ono što rade u korist za druge. Vole sebi pripisati ideje i događaje u kojima su učestvovali, čak iako nisu u potpunosti zaslužni za to. Ako su ljuti, automatski se preobraćaju u ulogu kralja „ planina je njihov tron” i brzo stavljaju protivnika tamo gdje mu je mjesto. Skoro pa kao dao ‘riču’ na ljude kada su ljuti. Kada je ta tirada konačno gotova opraštaju i zaboravljaju i nikad ne gunđaju.

U svom najboljem izdanju, Lavovi su privrženi, darežljivi, optimistični ljudi na koje se može računati, koji donose sunce u tudje živote. Posebno su ljubazni. Novac kroz njihove prste protiče kao zrna pijeska kroz šaku. I baš popust pjeska, onu nemaju pojma gdje je nestao. Uglavnom imaju vitalnost i dobro zdravlje, sa velikom moći obnavljanja snage. Oporavljaju se brzo, čak i nakon velike depresije, dok im opet ne slome srce. To teže prebole. Psihičke smetnje u tom slučaju mogu naštetiti srcu. Obično im je potreban partner kojeg će obožavati. Ako se to ne desi, brak neće dugo trajati. Na kraju, Lav treba biti cijenjen.

Vladar znaka Lav je SUNCE
Sunce se ne istice medu zvjezdama. Bez obzira na to, zahvaljujuci njemu, Sunce je dalo život našoj planeti, i bez njega on ne bi mogao da opstane. Toga su bili svjesni i drevni narodi, tako da gotovo i nema civilizacije u kojoj Suncu nije pripisivan božanski karakter. Sunce ima oblik ogromne kugle koja se sastoji od plina, uglavnom od vodonika i helijuma. Ono što Sunce razlikuje od planeta su njegove ogromne dimenzije, masa, gravitacija, temperatura ogromna energija koju ono emituje u okolni prostor i zagrijava planete.
U svakom Zodijackom znaku boravi 30. dana a cijeli Zodijak prodje za godinu dana.

Simbol sunca je KRUG koji označava beskonačnost i vječnost, a tačka
u sredini kruga predstavlja individualnost, svijest, centar same osobe.
Sam simbol predstavlja boga Sunca Heliosa. Grcki bog Sunca Helios a
kod Rimljana Sol.
Oznacava individualnost JA, radost, inteligenciju, srecu, ponos, ambiciju, naklonost, slavu, zapovjedanje.

Sunce daje sljedeće: srce, gornji dio tijela, ledja, slezena, cirkulacija, sperma, desno oko muškarca i lijevo žene. Sunce je osnovni izraz čovjeka kao pojedinca. Ukazuje na sposobnost rukovodenja i uspješnost. Predstavlja muško načelo, oca, muža i muškarca u cjelini. Upravlja zdravljem, vitalnošcu, autoritetom i rukovodecim mjestima, rangom, titulom, visokim položajem, napredovanjem, dostojanstvom, energijom, osjecanjem identiteta i sposobnoscu za sticanje iskustva. Kod muškarca znaci muškost, zrelost, velikodušnost, kreativnost, a kod žene, važnu mušku ulogu u njenom životu: suprug, otac, brat, ljubavnik, seksualni partner itd.

Suncev dan je nedelja, životinje: leopard, jaguar, tigar, macka, lav, panter itd…

GODINA SUNCA JE 2017 g.

Duhovna poruka koju Lavovi moraju naučiti je: PONIZNOST!

Podznak LAV

Osobe s podznakom Lava teže da budu srdačne, ponosne, emotivne, romantične, ekstrovertne, egoistične, hrabre, sentimentalne, samopouzdane, vole se pokazivati i sijati, biti uspješne gdje god da krenu i dođu. Vole da vladaju i komanduju, prema svojoj “kraljevskoj” prirodi. Preuzimaju rizike, ponekad su pravo uporni u tome. Definitivno ove osobe imaju žar za životom. Vole da “vladaju” (kao i kraljevi džungle-lavovi) i imaju poštovanje kao plaću za svoju “kraljevsku” sortu.

Vole da preuzmu rizik i ponekad da budu ludo odvažni, ali definitivno imaju žarku želju za životom. Najveću nepravdu koju neko može da im nanese je da im povrijedi ponos ili podcjenjuje. Oblače svoje srce u rukavice ljubavi i treba im partner na kojeg će  biti ponosni, kao i on na njih.
Zahvalni su i zaštitnički raspoloženi za svoje voljene. Mogu biti nagli, ali ne ostaju dugo ljuti. Vole da igraju kraljevsku ulogu i imaju smisla da dramatiziraju stvari. Da, oni su taj najbolji komad torte na stolu!!! Vole biti centar pažnje i radiće stvari samo da zadobiju pažnju. Mogu biti uporni kao žareće sunce. Njihov lavež je gori od njihovog ugriza.

Ako im je povrijeđen ponos ili dostojanstvo, onda se čuvajte, jer mogu da oproste, ali ne i da zaborave. Vole vanjske aktivnosti. Njihova vitalnost i duh su jaki, osim kad im je srce slomljeno u ljubavi 
Njihova potreba za ljubavlju i naklonošću je ogromna i vole da se osjećaju cijenjeni. Ako su frustrirani gube volju za životom.

Astropraksa

Narucite astrolosku analizu i upravljajte svojom srecom! Za vise informacija, obratite nam se u inbox Fb stranice Astropraksa ili email: astropraksa@gmail.com

NARUČITE LIČNI HOROSKOP

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s