OTKRIJTE SVOJU “NAJSLABIJU KARIKU”

LUIKLOPZT

Otkrijte svoje nesvjesne strahove kojima ste uvjetovani. Otkrijte prvo sebi ove najdublje strahove i tako ćete ih lakše integrisati. Postoji jednostavna vježba kojom ih možete sami otkriti. Uzmite nekoliko listova papira i idite u prostoriju u kojoj vam niko neće smetati. Sjedite, uzmite u ruke olovku i prislonite je na papir, te obećajte sebi da nećete prestati pisati pet minuta. Dakle, pišite 5 minuta bez prestanka. Napišite rečenicu: “Ja se bojim …” i završite je kako god želite. Zatim, nepodižući olovku s papira, napišite iste riječi ponovo i završite rečenicu onim što vam padne na um.

Dok pišete, dišite sporo i ravnomjerno bez pauze između udaha i izdaha. To se ponekad naziva kružnim disanjem u kojem su udisaj i izdisaj povezani. Ponekad se to naziva i svjesno povezano disanje. Namjerno disanje, od drevnih se vremena smatralo načinom za prevladavanje inhibicija svjesnog uma.
Bez ove tehnike bilo bi mnogo teže dosegnuti nesvjesno stanje straha. Kružno dišući, bez zastoja između udisaja i izdisaja, ponovo i ponovo dovršavajte istu rečenicu: “Ja se bojim”, i nemojte podizati olovku s papira, nastavite pisati nakon JA SE BOJIM i Kada jednom budete sebi dopustili da pišete o svojim skrivenim strahovima, bit će vam se teško zaustaviti. Ako ovu vježbu provedete slobodno, dozvoljavajući svojim mislima da lete bez kontrole, otkrit ćete mnoge čudne i neočekivane asocijacije na strah. Ti će neočekivani strahovi sa sobom donijeti i druge osjećaje, ne samo strah već i ljutnju, tugu i veliko olakšanje.
Mogle bi poteći i suze. Neka se sve to događa, ali uvijek se vraćajte disanju i ne podižite olovku s papira dok ne završite.

Ipak, upozorenje: ako se počnete osjećati previše neugodno, stanite. Dobro je poslije vježbe leći i odmoriti se i na taj način povratiti ravnotežu. Čini mi se da je ova vježba najdjelotvornija prvi put, ali može se i ponoviti kad god to želite.

Već smo ustanovili da se svaka negativna energija želi ispoljiti. Uglavnom manifest takve energije u nama uočavamo kroz razne neutemeljene strahove. Strah je faktor koji će vas postepeno odvući daleko od srećnog života, daleko od uspješnog života, što svakako, u slobodnom prijevodu znači, daleko od života općenito.

Zaštitite sebe od ovakvih utjecaja jednim od naših MANJU iscjeljujućih energetskih privjesaka. MANJU se radi od polimerne gline, ne od kristala jer kristali imaju moć upijanja negativnih entiteta vaše okoline koji kasnije ostaju s vama dok imate taj kristal. ovo nije slučaj s našim MANJU privjeskom. MANJU se radi od polimerne gline i energizira se posebnim tehnikama, reiki i karuna simbolima i majstorskom jogom. Vaš MANJU možete naručiti ovdje.

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s