Pomracenje ili Dvanaesti planet, 21., 22., i 23. Decembra 2014.

two-planets

NASA je potvrdila tri dana potpunog mraka koji će uslijediti 21, 22, i 23. decembra 2014. Planeta Zemlja će u tom razdoblju ostati bez Sunčeve svjetlosti, a potpuni mrak će nastupiti propraćen velikim nevremenom i olujama. Zasto i kako bi stvorenja na Zemlji ostala bez Sunca (Izvora zivota), ako u Svemiru sve tako besprijekorno funkcionira?

Visoko pozicionirani čelnik Nase, Čarls Bolden najavio je ovu neobičnu pojavu solarne oluje, po njegovim riječima najveće u poslednjih 50 godina koja će trajati 72 sata, čitava tri dana. Uz ovu najavu je ujedno poslao i upozorenje u kome kaže da nema razloga za strah ili paniku i poziva stanovništvo da ostanu mirni.

Kakve teorije o solarnim olujama, koje ce trajati tri dana, kad se zna da Sunce eruptira svakodnevno, i da od njegovih erupcija ovisi njegovo postojanje.

Francuska naučnica Monik Metju, svojim članovima društva “S neba na zemlju” pak poručuje: “Ta tri dana mraka biće veoma teško vrijeme za čovječanstvo”.

Pogledajmo nebo na dan 22. decembra 2014. prema astroloskom programu ZET.

2

Ne vidimo da se izmedju Zemlje i Sunca nalaze Merkur i Venera, koji su putanje blize Suncu od Zemlje, vec su dijametralno suprotno od Zemlje, tako da nema sanse da ‘zaklanjaju pogled’.

Pogledajmo to jos jednom uvecano:

3

Vidljiva je totalna konjukcija Sunca i Mjeseca.

Ipak, ako bi se izmedju Sunca i Zemlje pojavio neki ‘X’ objekt, koji bi zaklonio ‘pogled’, onda bi smo mogli opravdati POMRACENJE u trajanju 3 dana.

Jeste li culi za Nibiru – Izgubljeni 12-ti planet?

Nibiru – planet velike mase, vjerojatno pet puta veći od Zemlje  je udaljen od Sunca pola svjetlosne godine. Kreće se eliptičnom putanjom i okreće u suprotnom smjeru od ostalih planeta, a postoje i tvrdnje kako se ne radi o planetu, već o smeđem patuljku, odnosno protozvijezdi.

Da se planete mogu kretati elipticnom putanjom dokaz je i Pluton, koji je ‘izbacen’ s liste zvanicnih planeta. Zasto? Zato da bi se mogle negirati druge planete u suncevom sistemu, poput Nibiru-a?

Tyche_proposed_nith planet

Pluton je odlukom Međunarodne astronomske unije (IAU) izbačen s liste planeta i premješten u tzv. patuljaste planete, 23. augusta 2006. godine, zvanicno. Riječ je bila o vrlo kontroverznoj odluci, a u nekim su gradovima u svijetu čak organizirane demonstracije protiv toga. Razlog brisanja Plutona s liste planeta bio je sljedeći: otkriven je znatan broj tijela u Sunčevom sustavu koja su bila podjednake mase i ostalih osobina kao i Pluton. Dapače, postojale su naznake da bi ih u budućnosti moglo biti otkriveno još.  Po novoj klasifikaciji, koja vrijedi i danas, Pluton je tzv. patuljasti planet.

Najveci razlog zasto je Pluton izbacen, a navodi se u dvije stavke je da ima ‘Najelipticniju i najnagnutiju orbitu’ (vise o zvanicnim dokazima mozete procitati OVDJE)

Pa ako postoje patuljaste, zasto onda ne bi postojale i Gigantske? Sta nam to kriju?

Podsjetimo, patuljak Nibiru je veci od Zemlje samo pet puta!

O postojanju nekog velikog nebeskog tijela nagađalo se još i prije otkrića Plutona 1930. godine, jer su postojale anomalije u orbitama Urana i Neptuna te pojasu asteroida unutar Sunčeva sustava koje nisu mogle biti objašnjene nikako drugačije, nego kao utjecaj nekog velikog i dotad neotkrivenog nebeskog tijela.

Godine 1877. astronom David Todd pokušao je pronaći planet u blizini Neptuna, koristeći se tzv. “grafičkm metodom”, kojom je na temelju otpadnog materijala oko Urana utvrdio gdje bi se taj objekt otprilike trebao nalaziti. Godine 1879. Camile Flammarion je pokušao pronaći nepoznat planet na osnovi gomilanja kometa koje privlače veliki planeti. Taj je hipotetski planet američki matematičar i astronom Percival Lowell (1855.-1916.) nazvao Planet X. Kada je 1930. godine Clyde Tombaugh otkrio Pluton mislilo s da je konačno otkriven Planet X, no naposljetku je zaključeno kako njegova masa nije dovoljna da prouzroči spomenute anomalije u kretanju okolnih planeta.[2]

Ideja o planeti Nibiru nastala je 1976. u djelu američkog antropologa Zecharija Sitchina (1920.-2010.) Dvanaesti planet, u kojem autor obrađuje i prevodi drevne sumerske tekstove u kojima se spominje tajanstveni planet Nibiru koji, prema sumerskoj mitologiji, naseljavaju Anunnaki, drevni astronauti ili bogovi, a koji u većim vremenskim rasponima, ciklički prolazi kroz naš planetarni sustav. Koncept o postojanju Nibirua ili tzv. planeta križanja, dalje je razradila Nancy Lieder, samozvani medij, koja je konstruirala čitavu priču o povezanosti Planeta X i Nibirua s majanskim kalendarom.

U sumerskim legendama postoji priča o planetu koji je već jednom prošao kroz Sunčev sustav izazvao kataklizmu. Legende tvrde kako su Zemlja i Mjesec, kao i asteroidni pojas oko Saturna rezultat sudara tog planeta, odnosno njegova satelita i planeta Tiamata koji mu se našao na putanji. Babilonci su taj planet povezivali s bogom Mardukom, čije ime na akadskom znači “onaj koji prolazi”, no u većini tekstova povezuju ga s Jupiterom. Te je sumerske tekstove prvi preveo i objavio Zecharia Sitchin koji je tajanstvenom planetu dao imeNibiru.[3]

Za planet X ili Nibiru je receno da donosi svoju galaksiju i svoje Sunce, stoga sve vise fotografija osoba koje tvrde da su uslikale ‘ nasa dva sunca’. Eto, otkud globalno zatopljenje?!

Nibiru ima sest Mjeseca (satelita). (Pogledaj i video Ovdje)

Nibiru the Planet of the Crossing image, Cross Moons

A neke slike govore i vise od rijeci:

Nibiru ancient Tablet 3(1)Nibiru Ancient Tablet 5(1)

Ako u sliku neba s pocetka teksta ( u kojem vidimo da se izmedju Zemlje i Sunca ne nalazi nista) ubacimo Nibiru, sa njegovih 6 satelita ili mozda cijelom galaksijom (ukljucujuci jos jedno Sunce), pa zar onda nije moguce da ugledamo mrak u Decembru 2014. kako je najavila NASA. Kada se nadjete izmedju dvije baterije usmjerene prema vasoj glavi, vi ustvari ni ne vidite svjetlo, vec nastaje mrak pred vasim ocima!

ROTA DE NIBIRU (putanja kretanja Nibiru).

nn

Sa astroloske strane, sta nam dolazi 21,22, i 23. Decembra?

Konjukciju Sunca i Mjeseca i jos:

Konjukcije Sunca sa Mjesecom, Merkurom, Venerom i ……….Plutonom.  Konjukcije Mjeseca sa Suncem, Merkurom, Venerom i ……Plutonom!

Ako Sunce predstavlja CILJ, A Mjesec tek ispunjenje cilja, onda je ovo tek priprema!

Aleksandar Imsiragic u ‘Skladu Sunca i Mjeseca’ navodi, da lunacija Sunca ili bez njega, predstavlja granicu ili prekretnicu koja bi znacila crtu, od koje se polazi u nesto novo. (start).

”Ono prije toga ili do tada je ‘bilo sto je bilo’ i ono je proslo. Odatle pocinje NULTI trnutak ili trenuatak ‘novog starta’. To predstavlja trenutak nove sjetve. Trenutak zauzimanja novih smjernica. Ovo je svakako vazan momenat,ali tek samo osnovan, i koji jos nije nikakvo ispunjenje. Od ovog momenta se mora ulagati, kako bi tek kasnije od toga nesto nastalo. Ovo je pozicija u kojoj Mjeseca, u stvari i nema. On se ne vidi. Od tog trenutka, on se treba napuniti, a u svrsi cilja. Ovdje su Sunce i Mjesex, odnosno cin i nacin zajedno. Odatle je do ostvarenja cilja vrlo daleko, cak najdalje. Cilj je tek u fazi plana”, kaze Imsiragic.

Zadrzacemo se jos samo kratko na kvadraturi Sunca, Mjeseca, Venere, Merkura i Plutona u Jarcu, sa Uranom u Ovnu (Mars je u ovom periodu u Vodoliji). Znamo da je Uran pokretac kataklizmi, katastrofa, uragana, poplava, zemljotresa, oluja… pa sve sto se desi u periodu od 21. do 24. Decembra mozemo pripisati njemu, kao i do sada. Ujedno, ovaj isti Uran je simbol astrologa,tehnologije, naucne fantastike, buducnosti, pa sve sto je vezano za dolazak Nibiru, mozemo pripisati masti mladjeg Merkurovog brata!

APDZ.

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s