VELIKI LJETNI HOROSKOP 2012.- OVAN

OVAN – Većina Ovnova je pocetak juna docekala s osjećajem usamljenosti, iako su se već pocetkom

ljeta počela dešavati nova poznanstva, kontakti, putovanja. Sve u svemu ovaj Juni je zaista jedna prevaga za sve Ovnove. Naime, klinč Saturna i Urana i dalje remeti vase odnose, posebno u ljubavi i poslu.

Početak ljeta donosi olakšanje onim pripadnicima znaka koji su odlucili mjenjati i prilagodjavati sebe kako bi sacuvali odnose s partnerima, kao i onima koji su odlucili konačno staviti ‘tačku na ‘i’ ‘ i okončati krizu u svojim vezama, koja traje posljednih godinu dana. Naime, nikako da vas popusti planetarni klinč Saturna i Urana prema kojima trpi vase polje odnosa. Uran vas tjera na promjene, a Saturn na učenje lekcija u istrajnosti, strpljivosti,i sve uz napore. Svakako, ako ste od onih koji ste uspjeli sačuvati prisebnost (ma koliko je to malo moguće) te konačno odlučili prevagnuti na jednu stranu, ovaj mjesec vam nudi niz sjajnih događaja. Šanse za upoznavanje novih osoba i interakcija s okolinom vam idu u prilog skoro cijeli mjesec, kao i šanse za upoznavanje osoba drugog spola, a zadovoljni ste i financijama.

Ipak, domače prilike i okolnosti u vlastitom domu će u Junu zahtijevati vise napora, a osjećati ćete težinu, posebno jer će vas iste okolnositi vezati za angažmane oko porodice i imaćete manje vremena

za uživanje, bez obzira koliko je početak mjeseca bio obećavajući. Domaće okolnosti će vam biti kamen

spoticanja sve do 26. 06. Ulaskom Merkura u znak Lava povećavaju vam se ljubavne šanse i prilike.

Nove ljubavi ovo ljeto će donijeti oslježenje samo kao ljetnji pljusak!što je izuzetno vazno  za oporavak od ljubavnih brodoloma koji su vas u zadnje vrijeme pratili. Ovo je izuzetno povoljno razdoblje za druženje s mladjim ljudima i djecom, kao i za pronalazak novih slobodnih aktivnosti,hobija,posjete kulturnim i dr. zabavnim dogadjajima. Početak Jula će svakako biti u znaku posla i karijere, a oko 3. Jula je moguće da dozivite poprilične neugodnosti i trenutne blokade. Vasi ukucani ili vaš šef se neće složiti s odlukama koje donesete u tom periodu, tako da vježbate stpljenje. Nova poznanstva i druženja, posebno ona ljubavna vas očekuju od 03.-07. Jula. U posebnom ljubavnom zanosu mozete biti već 07. Jula, kad će mnogi upoznati vasu ranjivu i sentimentalnu stranu. Nebo vam priprema iznendjenja iz vedra neba oko 10. Jula, budite spremni, period moze biti bolan, tezak, i posebno emotivan. Sukobi s partnerom mogu nastati zbog finansija, a situacija će kulminirati oko 19. Jula. U tom periodu očekujte i ljubavne krize. Period od 15. Jula nije pogodan za vas po pitanju rizika, u bilo kom obliku. Također, nije dobar za započinjane novih veza, dok veoma pogoduje vraćanju ‘starih ljubavi’. Ne pokusavajte nikako da sjedite na dvije stolice, jer mozete biti okačeni na stub srama, u javnosti. Krajem Jula je potrebno da zavrsite s projektima i planovima tako da će u zadnjoj sedmici mjeseca u fokusu biti posao i zdravlje. Nemirni ljubavni period vas očekuje i oko 24. Jula, iznenadni prekidi, svadje s partnerom, uz puno emotivnog naboja su veoma mogući. Oko 25. Jula će vas stići ponovo osjećaj usamljenosti, iako mozete biti okruženi s mnogo ljudi. Bilo koje izlaganje u javnosti od vas će tražiti da uravnotežite svoje postupke i impulsivnosti. Bolji period za vas starta od 28. Jula kad je najbolji period za odlazak na godisnji odmor. Najbolje se odluciti za novo oprobano mjesto, druženje s rodbinom (braća/sestre), kao i kraća putovanja, koja vam vise pogoduju nego daleke destinacije i novi izazovi. Prva sedmica Augusta će proteći slično zadnjoj julskoj. Već 6. Augusta očekujte iznenadjenja, u vas zivot može uletjeti osoba kojoj se nikako niste nadali, a sve će biti kao grom iz vedra neba. S obzirom na uransku konstalaciju dogadjaja sve će biti burno, vatreno i kratkotrajno. Od 7. Augusta će vam izuzetno goditi druženje s ukućanima, boravak na provjerenim mjestima, a posebno ćete uživanje pronaći uljepšavajuci dom, i boraveci u istom, iako vas oko 13. Augusta očekuju izazovi i kucne obaveze koje  odlazete već neko vrijeme ili koje su vam mrske.

Kratki bljesak prijatnih ljubavnih dogadjaja, prijatne poruke i glas imate priliku da vam se ostvare od 16. Augusta. Ovo posebno pogdoduje novim ljubavima i vezama. Sredinom Augusta se vasa energija povećava, možda kao posljedica godisnjeg odmora, tako da ćete već od 17. Augusta biti mnogo

vitalniji i spremni na nove poslovne izazove. Preporuka ovog ljeta je da razrješite svoje problematične odnose. Povremeni talasi povoljnih ljubavnih upliva obećavaju samo kratkotrajna i privremena prijateljstva, poznanstva i veze. Ovo ljeto vam bas ne pogoduje boravak Venere u Raku. Vise cete biti okupirani porodicnim i licnim pitanjima, mada želite da iskoristite pružene šanse koje vam se pružaju. Veće ljubavne šanse i zadovoljstvo vam donosi Septembar. Ovnovi će, naime, tek odahnuti u Novembru,a do tada, ovo ljeto, s novim vezama ‘ na oprezu’. Očistite prvo ispred svojih vrata,ovo ljeto, a kako bi ste nastavil dalje,sretniji i pametniji.

Podijelite s prijateljima koji su isti znak…. Sretno i dugo toplo ljeto želi vam vasa- ASTROPRAKSA))))

Svi znakovi će biti objavljeni pojedinačno!

Pripremila Azra Pleše

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s