Koja natalna kuca određuje porod?

b

Za ‘nošenje’ trudnoće najčešće se pita 5. kuća.  Ipak, za sami porod se gleda 12. i 1. kuća. Mnogi će misliti da treba pogledati 6. kuću koja opisuje zdravlje. Svakako, jer ona je u opoziciji s 12. kućom. U većini slučajeva na koje sam naišla,  žene su imale Tranzitnog Saturna u 12. kući (bolnice) baš za vrijeme jednog od poroda. Ukoliko se nađe još neki Mars u konstalaciji s T Saturnom, ne gine vam carski rez ili druga kirurška intervencija. Zatim je isti tranzitirao kroz prvu kuću. Može se tu naći i Jupiter da ublaži situaciju. Ipak, za nošenje trudnoće je važna 5. kuća, kao i samo začeće i odnose u kući djece. Ukoliko tu imate Mjesec, Čvor ili Veneru, mogući su pobačaji, i osjetljiva trudnoća.U nemali broj slučajeva  Venera stupa u konjukciji s Marsom, Mjesecom ili nekim od čvorova što opisuje ‘dolazak’ djeteta.

Neki astro priručnici i astrolozi navode kako se za prvo dijete gleda 5. kuća, drugo 7. kuća itd. Medjutim, meni se kroz praksu nije tako šta pokazalo. Uvijek je bila zaslužna 5 . kuća- I uvijek Jupiter u 1. i 5. kući daje mnogo djece, pogotovo u Vodenim znakovima. Čak, po pitanju djece mnogi smatraju da se to u muškoj karti ne vidi, ali…U praksi se pokazalo da prisustvo Jupitera u 5. kući i u  muškoj karti ukazuje na mnogo djece.

Vašu Natalnu kartu poručite u inbox našeg Fb profila Astropraksa, naše Fb stranice Astropraksa ili na naš e-mail: astropraksa@gmail.com

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s