Kako saznati za koga ću se udati?

djkfnikdfskfnkfb

Za koga ćete se udati? Za onog koga izaberete ili ko vas izabere! Možda ste od onih koji vjeruju u slobodnu volju, slobodni odabir. No, što se tiče slobodne volje i odabira partenra koristeći slobodnu volju, evo šta kaže Jovan Dučić: 

“Možda bi užasi ljubavi bili manji kada bismo mogli voljeti samo one koje bismo htjeli. Strašno je i pomisliti da ni naše mržnje, ni naše ljubavi ne zavise od naše slobodne volje.”

 Znajte, zvijezde ne povlađuju, one primoravaju.  Kako god da se započne, ili završi, sve je dio lekcije koju moramo naučiti. Jednom naučena lekcija se više ne ponavlja, nemojte padati stalno na istom pragu. 

U divnoj ste vezi, a Jupiter se sprema da uđe u vaše 7. polje. Eto prilike za brak. Ipak, kad još niste sigurni, ili jeste ali…uvijek ono “ali”.  Za udaju/ženidbu, gledaju se sljedeće nebeske konstalacije:

1. Najvažnije je šta govori Natalna karta, odnosno, kakve su mogućnosti za brak u natalnoj karti. Pogledajte šta imate u 4. kući, 7. kući i svakako sve planete u Vagi, koja je zadužena za odnose.

2. To isto je potrebno pogledati u Natalnoj karti partnera. Ukoliko kod partnera nema tendencija da bi se ‘skrasio’ teško da će do braka doći bez prisile.

3. Potrebno je pogledati Tranzite, kao i Solarni i Progresivni horoskop- nekad nam baš on daje odgovor da će do udaje doći baš ove godine.

4. Konstalacije Venere i Urana, daju brak na brzinu,kao i brzo zaljubljivanje. Ali kao sto sve s Uranom i biva, na klimavim je nogama. Uran je odnos sam po sebi i traži stalno zalaganje za održavanje braka/veze.

5. Astrologija i ‘dugu vezu’ smatra brakom!!! Tako da ako ste imali prethodno dugu vezu, ona može biti prikazana u vašoj karti kao prvi brak. Ipak je za mladelačke veze zaslužna 5. kuća, ali za sami brak ili sitaciju u kući su zaslužni 4. i 7. kuća.

6. Planete u Vagi više opisuju vašu težnju za brakom i odnosima.

7. U ženskoj karti se za prvi brak gleda Mars, a za drugi Sunce (koje je uvijek stabilnije, figura oca ) U muškoj karti se gleda Venera a zatim Mjesec (figura majke). Za treći brak posmatrajte situaciju u 11. kući i nj. vladara.

8.  Kao najbolja alternativa da će doći do braka izmedju dvije osobe najbolje je napraiti uporednu analizu. Partenerov ili vaš Jupiter padaju jednomu 4., a drugom u 7. kuću ili obrnuto, eto prilike za dug i stabilan brak. Ovo je u praksi potvrđeno!

Zanima vas kada je vama vrijeme za brak? Natalna karta vam može dati odgovor. Sve informacije za izradu natalne karte zatražite porukom u inbox našeg Fb profila Astropraksa, naše Fb stranice Astropraksa ili na naš e-mail: astropraksa@gmail.com

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s