HOROSKOP ZA APRIL/TRAVANJ 2012. – SVI ZNAKOVI

Iako u znaku retro Merkura, april moze donijeti i neke lijepe stvari, npr. stare prijatelje ili povratak ljubavi…Hajdmo malo misliti na sunce, proljeće i o tome sta nas lijepog ,a ne ružnog očekuje u narednom mjesecu.

OVAN – Uran u vašem sazvježđu govori da je neminovno da poduzmete radikalne promjene u svom životu. Dosta vam je rutine, sekiranja oko svega, pa želite s ovim proljećem, zanemariti probleme i krenuti pod novim motom ‘udri brigu na veselje’.

Konačno, i vrijeme je da promjenite životni stav, jer osim burnog reagovanja u znak protesta na stvari koje vas izbacuju iz takta, već dugo ne možete ništa da učinite, osim da obolite.

Početak aprila vam donosi priliku da budete u centru pažnje, pa će mnoge iznenaditi vaš smisao za humor, koji je dugo bio potisnut.

Nemojte padati u stare obrazce razmišljanja, jer već 4. aprila možete ponovo eksplodirati, i pokvariti početne dojmove.

Od 10.og aprila vam se otvaraju mogućnosti za izučavanje novih horizonata, bilo fizički ili samo mentalno,ali vrijeme je da se pokrenete. Veze i odnosi, posebno s partnerima i dalje traže strpljivost. Situacija u ovoj oblasti nikako da krene na bolje. Ne poduzimajte nagle poteze i odluke od 11.-13. Aprila, čekajte da teški tranziti prodju.

Već od 14. aprila, dobićete sjajnu inspiraciju, upoznavanjem osobe suprotnog pola.

Prilike za iznenadna poznanstva ili druženje vas se pružaju u periodu od 14.-16. aprila, kao i ljubavna prepiska i mnogo romantičnih trenutaka. Pogoduje vam boravak Venere u Blizancima, od 9. aprila, kad imate šansu za ljubav. Posebno povoljni dani za ‘ljubovanje’ su vam od 24.-26. aprila.

U ovom periodu zvjezde vam daju više nego dobre šanse za novi početak i promjene koje ste dugo očekivali. Po tom pitanju moraćete djelovati brzo i mudro.

Nemojte se previše opustiti, jer mogu vam promaknuti ovako dobri aspekti. S poslovne strane gledano, jos uvijek se bunite protiv autoriteta, što ne pogoduje bas vašoj poziciji na poslu i medju kolegama. Ipak, imate šansu za promjenu radnog mjesta, pozicije ili čak promaknuće u zadnjoj sedmici mjeseca. Iako ste spremni na velike promjene, period nije pogodan za previše rizika, posebno poslovna ulaganja i promjene u partnerskim i ljubavnim odnosima.

Vrijeme je svakako idelano za rad na fizičkoj kondiciji, posebno jer vasa krv pod vodstvom vladara Marsa vrije novom vrelinom, i svakako je preporuka utrošiti visak energije na sport i vanjske aktivnosti, što vama i nije mrsko.

U zadnjoj sedmici vam neće nedostajati druženja, komunikacije, romanse i poslova. Iskoristite sedmicu od 24. Aprila da unaprijedite svoj život.

BIK – April Bikovima pogoduje više nego SJAJNO. Mnoštvo fenomenalnih aspekata planeta prema vašem Suncu daje prilike ‘kao nikad’. Nemojte se ulijeniti ili tvrdoglavo oduprirati promjenama, ubrzajte malo vas usporen tempo i DJELUJTE!!!! Jupiter u sjajnom kontaktu s vašim Suncem poboljšava vaše finansije, šanse za potpisivanje većih ugovora, a Plutom uvećava poslovne transakcije. Mars vam daje dodatnu energiju.

Pripazite u periodu do 11. aprila da ne prenaglite s odlukama u vašoj samouvjerenosti, sve dobro planirajte, a onda od 15. u akciju. Mjesec više pogoduje poslovnim aktivnostima, napredovanju i materijalizaciji uloženih napora. ‘Frižider pun svega'i po sve po vašoj mjeri konačno vam se ostvaruje. Zadržite pozitivan stav. Izuzetno dinamičan period i sanse za romasu vam se pružaju od 4.-6. aprila.

Pazite da ne pretjerate u gurmanluku ili svojoj oholosti (proizašloj iz dobre pozicije), posebno u odnosu na partnera oko 8. aprila. Zgrabite sve prilike koje vam se pružaju od 10. do 19. aprila. Druženje, poslovi, nove ideje, fizičke aktivnosti, zabava i romansa. Od 19. aprila, iako ćete i dalje osjećati da pucate od energije, aktivnosti se malo stišavaju. Period oko 22. aprila će zaista učiniti da se osjetite ‘svoji na svome’. Sjajan period za ljubavnu sreću i brak, mozda bas u tom periodu upoznate izabranika/izabranicu svog srca. Malo je reći da ćete se ‘zaljubiti’, prije da ćete ‘pući kao balon’, zbog uticaja sanjarskog Neptuna, stoga otvorite širom oči i pazite da ne pretjerate s očekivanjima, a kako se ne bi razočarali. Kraj mjeseca ponovo povoljan za finansije, a završava ljubavnim događajima!!

BLIZANCI – Blizancima mjesec počinje letargično. Ono što treba da vas veseli je da situacija i nije tako crna kako vam se čini, posebno jer ste vi navikli da vam se stvari odvijaju bas onako kako ste PRORAČUNALI, a kako vam sad nebo ne daje tu mentalnu jasnocu, osjećate se kao da vam brod tone, a i vi s njim. Merkur u kvadratu s vašim suncem do 14. aprila i dalje stvara mentalne blokade, prepreke s ugovorima, u komunikaciji, saobraćaju i trgovini. Gajite više očekivanja nego obično što je iscrpilo vapu energiju koja je na niskom nivou, pod uticajem Marsa u prvoj polivici aprila. Ipak, boravak Sunca i Urana u Ovnu donosi vam ipak pomalo novih uzbudjenja i druženja, i nije bas da se nista ne desava, Venera koja ulazi u vas znak od 9. aprila donosi nova ljubavna uzbudjenja, zaplete koje samo vi možete smisliti i puno prilika da podignete svoje samopouzdanje. Uljepšavanje i modiranje će biti drugi sinonimi za vas ovog proljeća. Saturn u opoziciji prema vašem Suncu ipak neće dozvoliti da se u ljubavne odnose upuštate nonšalanstno kao do sada. On će vas natjerati da ozboljnije pristupite drugoj osobi, posebno onoj koja vas mentalno fascinira.
Prolazni energetski pad vas očekuje od 4.-6- prila, ali je kratkoročan. Već bolje izglede,posebno za upoznavanja s osobama koje su starije i zrelije, vas očekuje od 6. -10. aprila. Ukoliko ste u vezi, nagla neslaganja i nesporazumi s partnerom se mogu desiti oko 11 aprila u posljednjem zaokretu retro Merkura, tako da budete oprezni i sačekate s naglim odlukama i potezima. Šanse za ljubav vam se pružaju cijeli mjesec!Ipak, ispit ljubavi i koliko ste ozbiljni u sovjim namjerama polažete 22. aprila. Mnogi od vas se mogu odlučiti na prekid, čak i putem interneta ili sms-a, jer su bas upoznali osobu u koju su se ‘zaljubili do ušiju’. Kraj mjeseca vam donosi mnogo putovanja, komunikacije, interneta, sms-anja, poruka, riječi….

RAK – Rakovima je najbolje da popčetak aprila ne izlaze iz svog oklopa. Period je dobar za sagledavanje posljedica svojih ranijih odluka. Još uvijek nije vrijeme za radikalne poteze o kojima maptate, bolje je isti period da iskoristite za planiranje. Uticaj Urana i Sunca iz Ovna vas tjera da unesete radikalne promjene u vase zivote. Vaša kardinalnost se budi toliko da ste spremni omasoviti svoje projekte, ali vam planetarna situacija govori da ste u zabludi. Uicaj Neptuna i retro Merkura iz Riba prema vasem Suncu, čini vase planove nejasnim i previše iluzornim. Venera i Jupiter iz Bika daju šanse za manja financijska zadovoljenja, a Mars budi vasu energiju, posebno onu koja se odnosi na štednju i detaljne proračune – SVEGA. Pazite da ne postanete previše sitničavi. Bolje planetarne konstalacije vas očekuju tek oko 16. aprila, mada ćete i tad jos uvijek mnogima djelovati nejasni. Situacija i kuci i dalje je ‘ograničavajuća’ , pa ako zelite da unaprijedite kućne odnose i poboljšate svoje financije moraćete maximalno da se angazujete, organizujete i disciplinirate.Osjetljiv period, kad nije najbolje da donosite odluke, posebno one poslovne, vezane za karijeru i napredovanje, vas očekuje od 19.- 22. aprila. Boravak Merkura u konjukciji s Uranom u Ovnu i kvadratu prema vasem suncu od 22. – 24. aprila može učiniti da puknu odredjeni poslovi, kontakti ili planovi, stoga budite u pripravnosti.
Malo šanse za ljubav i ljubovanje, kao i poboljšanje finansija dobijate u zadnjoj sedmici aprila posebno oko 27. aprila. Očekujte zaostatke, naplatu ili dug koji vam trebaju biti isplaćeni. Mjesec ni u kom slučaju plodan za vas, osim malih financijskih poboljšanja u zadnjih par dana.

LAV – Početak aprila Lavovima donosi mnogo druženja, starih i novih prijatelja, mnogo akcije, lične energije i realizacije planova. Imate šansu za veću popularnost vas samih i vasih projekata, zato naprijed, znamo da niste stidljivi!
Pažljivo planirajte do 12. aprila, a onda krenite u akciju. Vase nove ideje i projekti biće više nego sjajno prihvaćeni, čak i od autoriteta ili konzervativnijih grupa. Imate veliku šansu da vase nove zamisli prerastu u dugoročne i isplative projekte. Ljubav vas bas nece i prvoj polovici mjeseca, a mnogi će doživjeti i ljubavna razočarenja i posebno patiti posebno u periodu do 10. aprila. Ipak, šanse za nove ljubavi, romansu, udvaranja, zabavu druženja i upoznavanja osoba suprotnog spola vas očekuju već od 10. aprila kad mozete očekivati dolazak voljene osobe s dalekog puta ili inostranstva ili čak otići na daleko putovanje. Perido vam pogoduje za učenje i studije, samo nemojte previše ‘party-jati’!
Osjetljiv period za veze vam stoji od 14.-16, aprila, stoga budite na oprezu. Većina stvari ovaj mjesec bi trebala da vam pođe za rukom. Nove ljubavne šanse i počeci vam dolaze od 16. aprila. Od 21. aprila finansije i poslovne okolnosti vam ne idu na ruku, osim da zavrnete rukave i umjesto da samo pričate o svojim genijalnim zamislima ili se zabavljate, maksimalno se posvetite poslu. Kraj mjeseca s malo manje intenziteta, ali jos uvijek povoljan za vas. Uglavnom ćete biti zadovoljni!!

DJEVICA – Djevice dobijaju novu energiju,najviše zaslugom Marsa (vladara Ovna) u njihovom znaku, a u kombinaciji sa Suncem što je nova pokretačka sila. Sjajan trigon iste konjukcije poboljšava Plutin i pete kuće ljubavi, pa su pripadnici ovog znaka borbeniji za svoje voljene nego inače. Sve to olakšavaju uticaj Jupitera i Venere iz Bika, koji će ovaj mjesec Djevicama učiniti blagorodnim, posebno u poslovnom i financijskom smislu.Malo lošija strana su komunikacije i razumjevanje s partenrom, ana kušnji su i javni projekti, zbog opozicije Merkura iz vase 7 kuće, posebno ko 4. aprila. Ipak, najbolje je sve pretvoriti u izazov i kao takvo prihvatiti. Boravak Jupitera u Ribama daće vam veće ideje i razumjevanje okoline. Situacija se na ovom polju popravlja. Šanse da unaprijedite komunikaciju vam se pružaju već od 7. aprila, mada će vam uticaj Venere u Blizancima umanjiti zadovoljstvo ovaj mjesec. Možete iskoristiti kvadraturu Marsa i Venere da pojačate aktivnosti u poslovima koje želite unaprijediti. Zapostavićete poprilično izgled i lična zadovoljstva u korist službe.

Dan posebno pogodan za ljubav je 12. april. Manji nesporazumi s partnerima vas slijede oko 17. i 18. aprila. Ulazak Sunca u Bika vam daje dodatnu energiju i šansu za uspjeh od 19. aprila, a čime se povećavaju vaše financije. Posebno blagorodan period je 21.-23. aprila. Očekujte prilive i kontakte iz inostranstva.Jači intenzitet događaja osjetićete oko 24. aprila, što se može manifestirati kao lošija komunikacija ili mentalni zamor. Porodična pitanja su u fokusu od 26.-29. aprila. Kraj mjeseca u znaku dobiti!

VAGA – Vage početkom aprila i dalje rješavaju porodična pitanja. Vama odnosi u porodici i s partnerom nikako da se poboljšaju. Ova oblasti je i dalje teška i puna izazova. April to posebno pogoršava opozcijom Sunca i Urana u Ovnu, koji kreiraju mnogo novih, iznenadnih i uznemirujućih događaja za vas iz ove pblasti života. Situaciju donekle moze da ublazi uticaj vaše vladarice Venere ulaskom u Blizance od 4. aprila, a koja će vam dati novi šarm, ljubaznost i unijeti optimizam i harmoniju i vas same, što će okolina registrirati kao pozitivnu promjenu na vama. Posjetite koji salon za uljepšavanje, učinite nešto za svoj gušt! Po pitanju posla možete biti posebno osjetljivi od 11.-13. aprila, ali je to prolazan tranzit u kojem se neće ostvariti vaša želja za dominacijom. Boravak Saturna u vašoj drugoj kući novca i dalje ograničava prihode, za koje morate da se borite posebnim naporima.

Peporuka mjeseca – Manje plačite, naoružajate se strpljenjem.

Ljubavna pitanja će biti u fokusu od 14. do 16. aprila, ali iako upoznate neku novu osobu koja će vam zagrijati srce, znajte da je veza prolazna.Posebno izazvan period za veze je od 18. do 20. aprila. Mnoge Vage će se konačno odvažiti naprekid, i otkriti javno da su dugo prikrivali farsu.

Manja olakšanja vam stižu oko 23. 04. kad uz ugodno druženje i komunikaciju imate priliku napuniti baterije. Prilike da zasjajite u krugu prijatelja ili konačno dobijete uvid koliko vrijedite i kamo u životu želite da idete će se intenzivirati 29. i 30. aprila.

ŠKORPION – Škorpioni su poprilično u ljubavnim jadima ovaj mjesec. Uticaj Venere i Jupitera izaziva njihovu senzualnu prirodu. Mnogi Škorpioni prolaze kroz uzburkane osjećaje koje ne mogu da definišu tako da lako zapadaju u samo-destrukciju kojoj su skloni. Uran u Ovnu iz njihovog polja ljubavi ljubavnu situaciju čini jos nestabilnijom, pa mnoge Škorpije upravo boluju zbog prekida s voljenom osobom. Uticaj Marsa iz Djevice intenzivira vase osjećaje, najviše jer ste sad u fazi analize i samooptuživanja. Glavu gore, prestanite biti cmizdravci i oplakivati situaciju šta je i kako moglo biti..Ionako se zna da nema ’emotivno potonule Škoprije'…

Vama je to faza a okolinu bacate u očaj jer ih vučete u svoje ponore. Šanse za vaš ‘oporavak’ vam se javljaju već od 4. aprila. Angažujte se više na poslu jer imate šanse za napredovanje. Mnoge Škorpije do 10. aprila imaju šansu za  povratak stare ljubavi! Ljubavni događaji i budjenje vasih emocija ponovo će biti aktualno oko 17. aprila. Pripazite, ovaj pu oprezno i bez iluzija. Svakako, ne umišljajte budalaštine i razne ‘zakulisne intrige’, a čemu ste trenutno skloniji zbog uticaja Neptuna. Ukoliko dugo trpite u nekoj vezi, šanse da se razrješite bolne situacije vam se ukazuju od 21.-23. aprila. Razrješite to jednom i sa sobom i sa svijetom. Prilike za kontakte s inostranstvom ili studije i novi životni stav vam se ukazuju 26. aprila. Kraj mjeseca ponovo padate u svoju letargiju. Preporuka – posvetite se poslu!

STRIJELAC – Ljubav buja početkom mjeseca, a čini se da će tako ostati i cijeli mjesec. Zbog toga ćete zanemariti poslovne aktivnosti i ukućane koji će vam zamjeriti zbog toga.

Neće vas privlačiti boravak u kući, htjeti ćete više izazova. Mali pad energije očekuje vas početkom aprila, a retro Merkur upozorava da smanjite vratolomije i rizične aktivnosti i poteze na minimum. Stari-novi problemi i porodična pitanja biće ponovo u fokusu, do 11. aprila. Žao mi je, moraćete se suočiti s ukućanima i voljenima, ali ovaj put bez vašeg cinizma.

Preuzmite odgovornosti za događaje koje ste sami izazavali. Mozda se odlučite ponovo fizički aktivirati da probudite uspavano tijelo nakon zimskog sna, a za što vam zvjezde daju energiju od 7. aprila. Saturn vam pomaže da ostvarite više discipline. Posebno ljubavno zadovoljstvo možete osjetiti 10. aprila. Suzdržite se od putovanja u inostranstvo. Novi ljubavni događaji se intenziviraju od 19. aprila, sa fokusom na više interakcije i razgovora. Zamislite, za promjenu, čak ćete biti spremni i da saslušate drugu osobu.

Ipak, od 21. aprila ljubavni impulsi jenjavaju i samo ćete još održavati započete kontakte, ali bez stvarnog interesa da vezu i produbite. Pazite da vas neko javno ne prozove oko 25. aprila ili ipak izadjite i suočite se!!! Zadnji dan mjeseca izlazite puni ponosa!

JARAC – Ovom, kao i drugim zemljanim znakovima, zaista pogoduje Mars iz Djevice, koji mu daje posebnu snagu i vitalnost. Početak mjeseca možete osjećati mali pad ‘borbenosti’, ali je prije da ćete biti blago opijenu jos od lijepih događaja i druženja u posljednjoj sedmici marta. Ljubav ovom znaku bas ide na ruku zbog boravka Jupitera u petom polju djece i ljubavi. Ovo je ujedno i polje rizika, koji ambiciozniji Jarčevi mogu iskorisiti, a bez da pomno sve odmjere. Sjajne poslovne šanse i prilike vam daje Venera u Blizancima od 4. aprila, kao i poboljšanje zdravlja.Još uvijek ćete imati previše aktuvnosti na poslu kako bi se posvetili ukućanima ili obrnuto, previše ste se angažovali u kući a zanemarili posao—Kako god, na klackalici ste gdje usmjeriti snage (mozak!!!). Putovanja i komunikacij vam ne nedostaje. Malo više možete osjetiti kostobolju, nego inače. Poslušajte vas unutarnji glas, da  vam slučajno nisu zdravstveni problemi prouzrokovani neispunjenim ambicijama ili financijama. Pluton s vašim Suncem u trigonu s Marsem vam daje posebnu snagu i potpomaže vaše ambicije. Ljubav je ponovo u fokusu oko 12. aprila, te od 23.-26. aprila. Prati vas i nova kreativna energija. Posebne pogodnosti u ljubavi vam stižu ulaskom Sunca u Bika od 26. aprila. Pripazite na kučne odnose i okolnosti u porodici!

VODOLIJA  Vodolije još uvijek uče lekcije. Planet karme Saturn i dalje vam dokazuje da morate snositi posljedice svojih prijašnjih odluka kao i da će ono što sada odlučujete u svom životu imati dugoročne posljedice. Mjesec Aprila s početka vam donosi mnogo nezadovoljstva. Niste bas najzadovoljniji sa sobom, mada osjećate da ste puni kreativne nergije i potencijala. Ipak, situacija se mijenja već od 4. aprila.

Okolnosti u vašem domu se poravljaju, što zbog priliva finansija, što dijelom zbog toga sto ste odlučili zadovoljstvo podražiti u okviru voljenih i ukućana. Ovaj mjesec imati priliku za razmjenu ideja a pozicija Urana, vašeg vladara znaka, u Ovnu, vam omogućava da svoje ideje i zamisli podijelite s većim grupama ljudi. Posvetite se društveno korisnom radu i rezultati neće izoztati.

I komunikaciji još uvijek ‘kočite’, pazite da niste previse naprednih ideja koje okolina ne shvaća. Prilike za poboljšanje odnosa s partenerom vam se pružajui već od 7. aprila, to je oblast u kojoj učiti jednu od lekcija. Odnosi na poslu se također stabilizuju. Prilike za druženje vam se pružaju od 10. aprila, ali prave ljubavne šanse kao i period kada ste u mogućnosti da upoznate nove osobe i ostvarite romansu vam dolaze od 11. aprila, ulaskom Venere u vase 5. polje ljubavi. Jupiter je u malo tezem aspektu prema domaćoj situaciji, pa nemojte da vase nove prilike ograniči pomisao da ‘niste vrijedni’. Jedan od naljepših dana za ljubav i ispunjenje duše je 14. april, iskoristite ga maksimalno! Teži apsekti i ogranižavajuće okolnosti u vašem domu od 20.-24. aprila. Ipak, ljubav je u punom cvatu do kraja mjeseca!!!Imate mogućnost napredovanja u karijeri.

RIBE – Za Ribe je april lijep mjesec. Iako se čini da su najviše profitirale u martu, nebeske konstalacije su im naklonjene i u aprilu. Mogu osjetiti manji pad energije zbog opozicije Marsa iz Djevice, stoga mogu biti skloniji prehladam i alergijama. Ipak, riječ je samo o padu imunitetea.

Ribe konačno imaju priliku da uz podršku Vener i Jupitera pokažu svu svoju kreativnost. Ukoliko se bavite nekom umjetnošću ili scenskim poslovima, ovo je mjesec vašeg napredovanja. Očekujte puno više komunikacije, a i odlazak u inostranstvo prihvatite kao dobru priliku. Osjetljiviji dan za zdravlje je 4. april, mozete osjetiti pojačanu nervnu napetost i nervozu u stomaku. Vaša intuicija će biti posebno ojačan abiravkom Mjeseca u Škopriji od 9.-11, jula, kao i plodnost!Posebno moćno, što vama nije svojestveno, se možete osjećati 12. Aprila.

Od 12. Aprila ide vam i zarada. Energetski i emotivno osjetljivi dani za vas su tokom boravka Mjeseca u Ribama od 17.-19. aprila,izbjegavajte alkohol, lijekove i sve što je ‘sumnjivo'…

Prave poslovne prilike, prilike za druženje, zabavu, druženje s rodbinom vas očekuju od 22. aprila. Ulaskom Venere u vašu 4. kuću osjećati ćete veće zadovoljstvo u druženju s ukućanima ili u svom kreativnom kutku. Posebno će profitirati Ribe koje se bave pisanjem ili modom!Dobre ljubavne prilike ponovo oko 27. Aprila!

SRETNO ČITANJE!!!

Pripremila:

Azra Pleše

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s