Zvjezdano nebo za Mart 2012.

Mart nam pocinje konfuznije nego pretkodni mjeseci. Iako prisutan krasan trigon Marsa, Jupitera i Plutona, ostale planetarne konstalacije upucuju na brojne kontraste.  Naime, nebo je puno opozicija, što upucuje da ce nas u Martu ocekivati puno dogadaja i poželjnih i nepoželjnih, uglavnom izazvanih vanjskim uticajima. Dakle, Mart je manje obojen unutrašnjim procesima koliko dogadajima s kojima cemo se morati suocavati.

Jedna od karakteristika pocetka Marta je i opozicija Marsa i Sunca, s cime cemo osjecati pad energije, koji ce mnogi pripisati zimskom umoru. Takoder, opozicija Marsa i Merkura pocetkom mjeseca ce izazvati mentalne blokade, nejasnoce i konfuzije kod donošenja odluka, stoga morate biti na oprezu da ne prenaglite, jer situacija lako može prerasti u svadju.

Energetsku blokadu može izazvati i kvadratura Mjeseca u Blizancima prema Suncu, Neptunu i Merkuru, cime ce biti posebno naglašena psihicka osjetljivost u prvim danima marta.

Mjesec u Blizancima iskoristite da pokažete svoj humani karakter, a bice pojacana i želja za druženjem. Opozicija Saturna sa Venerom i Uranom, ukazuje i dalje da moramo snositi posljedice naših prethodnih odluka, a cini se da ce i naše nezadovoljstvo biti naglašenije. Prepreke se mogu ukazati u financijskom smislu, a mogu se pojaviti i sukobi s autoritetima.

Situacija se cak i pogoršava ulaskom Mjeseca u Raka od 2 marta, kad na red dolaze porodicna i licna pitanja. Posebno izbjegavajte sukobe sa starijima, i nemojte ništa ciniti na silu. Boravkom Mjeseca u Raku možete postati i pretjerano sentimentalni, cak i obecati što niste u mogucnosti ispuniti, a samo kako bi zadovoljili svoje voljene (Mjesec trigon Neptun).

Od 3. marta pocinju glavobolje, ulaskom Merkura u znak Ovna. Isti se približava Uranu, a u opoziciji sa Saturnom možemo opet ocekivati neku od globalnih nesreca, posebno one u kojima su ukljuceni mladi ljudi. Katastrofe se mogu desiti u smislu rušenja objekata, ekspolozija, miniranja i sl.

Kvadratura Merkura i Plutona može nam, mundano gledano, donijeti sukobe izmedju mladih pokreta i autiriteta, kao i otežane komunikacije izmedju istih.

Bice izražene prepreke kod donošenja odluka na globalnoj razini, a svakako ce se osjetiti na padu snage eura. Mjesec svakako nije ekonomski blagorodan, osim u slucaju elektrike, gvoždja, oblasti autoindustrije, povrata starih ulaganja i sl.

Situaciju nimalo ne olakšava ni retrogradan hod Merkura u drugoj polovici mjeseca. Vec 8. marta se osjeca financijski povoljna klima, ali samo za manja ulaganja i manja financijska zadovoljstva.

S Mjesecom u Djevici, skromnije nego obicno za ovaj praznik, ali svakako promišljeno i prakticno. Boravak Jupitera i Venere u Biku obecava financijsko napredovanje, ali može i da zavara, te da se sve svede na pretjerivanje, prekomjerno trošenje i rasipanje.

Posljedice možete osjetiti vec oko 11 Marta. Konjukcija Mjeseca i Saturna ce proivesti uskogrudnost, kao i osjecaj izolacije i usamljenosti. Na globalnoj sceni može se ocekivati ‘zatišje’ pred veci sukob i tragediju, a što ce dodatno biti pojacano retro hodom Merkura koji starta 12. marta.

Izbjegavajte nepotrebna putovanja te javne skupove. Svakako nemojte praviti nova ulaganja, kupovati elektricnu i kompjuterksu opremu kao i auto, sve dok traje retro Merkur, jer cete se pokajati zbog odluka ili ce iste tražiti promjene.

Ukoliko izbjegnete prvi udar retro Merkura situacija se, posebno u financijskom i ljubavnom smislu, popravlja od 16. Marta. Možete ocekivati i povratak starih ljubavi i prijatelja, kao i naplatu potraživanja. Svakako, komunikacija ce u svakom smislu biti otežana, pa se naoružajte strpljenjem.

Katastrofa mjeseca se dešava svakako oko 22. Marta, potresi, nasilje, javni protesti i skupovi, stradanja od oružja. Izbjegavajte javne skupove!!! Pojacana glavobolja takoder!

Ipak kraj mjeseca, tacnije od 25. Marta, eto nam proljeca ( u planetarnom smislu).  Udvaranja i ljubavi nam nece nedostajati, a bicemo posebno darežljivi i emotivni zbog boravka Mjeseca, Jupitera i Venere u Biku u trigonu s Marsom (energija) i Plutonom (moc, uticaj).

Mnogi od vas ce biti upravo zavedeni u tom periodu,a mnogi ce stati i na ludi kamen (mada nije preporuka da se vjencavate pod retro Merkurom). Kraj Mjeseca svakako financijski plodan!!!

Pripremila

Azra Pleše

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s