Šta mozete saznati iz NATALNE KARTE?

oljjh

Mada na mnogim ponudama Astrologa (barem ovo na internetu sto se da vidjeti) stoje smjernice šta se sve može saznati iz natalne karte, neću se uopće osvrtati na ono sto ‘ drugi nude’ ili što je ‘ običaj da se sazna’ ili ‘ očekivano’, nego ću prenijeti svoja iskustva onog sto stvarno astrologija moze i što sam saznala kroz konsultacije.

Dakle, ponavljam, s astrologom je najbolje biti otvoren!

Mi nismo gatari niti mediji,  mi smo samo ‘Čitači simbola’ koje uz talenat (i astrolog se radja!) sinteziramo i tumačimo osobi da bolje razumije sebe ili trenutnu situaciju u kojoj se nalazi i pronalazimo najbolje rješenje za ‘izlaz iz situacije’, odnosno ‘korištenje potencijala’.

Otud ona moja napomena da je najbolje astrologa odabrati kao što birate doktora, učitelja i sl, jer Astrolog je Vaš SAVJETNIK!

SAVJETI VEZANI ZA NATALNU KARTU uglavnom odgovaraju na pitanje osobi koji su njeni najbolji potencijali za ŽIVOT! Kažem ŽIVOT jer je to ono čemu svi težimo! Mnogi smatraju da žive, a u stvari svakodnevno umiru u moru briga! ŽIVJETI  život slobodno je jedini PRAVI ŽIVOT!

NATALNA KARTA predstavlja MAPU vašeg ENERGETSKOG PROTOKA (koji su prouzrokovale planete) i način na koji tu energiju možete najbolje iskoristiti ili ona vas iskorištava! (što nastojimo da ispravimo, jer mnoge osobe svoj horoskop ne osjećaju instiktivno)

Dakle, NATALNA KARTA VAM POMAŽE DA BOLJE UPOZNATE SEBE! Kad bolje upoznate sebe znaćete kako se odnositi prema drugima i postaviti u određenoj situaciji, kao i istu ‘prebroditi’.

NATALNA KARTA vam omogućava bolji uvid u
– vaše lično JA;
– vašu nedostajuću polovinu i ko bi mogla biti osoba TI,
– poslovne afinitite i zaradu,
– odnose i veze s partnerima, ljubavnicima, prijateljima, rodbinom;
– Vaš odnos prema novcu, imovini, dobiti, investicijama;
– vaša stremljenja i najbolje potencijale vezane za karijeru i uspjeh,
– Vaše mentalne strahove, tajne i ograničenja,
– Vaše lične nedoumice,
– Vaše hobije, djecu, društveni život;
– Vaše nade i ostvarenje snova
Može da odredi vaše potencijale, šanse i ograničenja, snage i prepreke prema određenim oblastima života:
– posao, zdravlje, ljubav, brak, obrazovanje, prijatelji, porodica,

PREDVIĐANJA – TRANZITI
Na osnovu NATALNE KARTE (koja je osnova svega) radi se usporedba u odnosu na postojeće stanje (tranzit planeta na nebu u ovom trenutku), a koje mogu biti smjernica za pružanja odgovora:

– jesam li srela/o pravu osobu, da li je veza trajna ili prolazna
– da li da prihvatim, mjenjam ili tražim novi posao
– da li da kupujem, prodajem…
– da li sam u zabludi vezano za….
– da li cu imati djece
– da i cu se udati, ozeniti..
– da li cu se obogatiti….
– kad mogu ocekivati novac
– da li sam nasao dobre poslovne partnere
– da li cu ozdraviti…

Naravno, postoji tu bezbroj malih sitnica kao da li da kupim auto, kad da dignem kredit, kad da mjenjam zubalo i sl. konkretna pitanja, a koja zavise od osobe do osobe. Što konkretnije pitate, odnosno budete otvoreniji i Savjetniku je lakše da pronađe precizniji odgovor u skladu s Vašom situacijom. Zato se nemojte iznenaditi što su mnogi dostupni horoskopi UOPĆENI!

Horarna ili časovna astrologija se bavi odgovorom na određeno pitanje, mada je ja ne praktikujem iz razloga što svi živimo u sadašnjem trenutku i prije našeg SADA je prethodilo naše JUČE, a JUČE smo već postavili neke odnose i situacije koje živimo SADA. Kako da očekuje hoce li me neko nazvati SADA, ako sam mu spustila slušalicu JUČE!? Ili zašto da očekujem da pronađem izgubljeno SADA, ako sam prema tome bila nemarna JUČE. Zato živite SADA za sutra, kako bi vaše sutra bilo SADA! Ipak, koristim je kod donošenja odluka!!!

SOLARNI HOROSKOP – Godišnji horoskop
Određuje težište AKCIJE i naglaska koji planete vrše na određene oblasti vašeg života za određenu godinu od rodjendana do rodjendana! Dakle, iskoristite šansu koju vam pruža godina i nemojte lutati i napraviti pogrešne izbore!

SINASTRIJA – Usporedni horoskop odnosa dviju ili osoba
Sinastrija je usporedba dva NATALNA horoskopa koja pokazuje kompatibilnost osoba u cilju partnerstva (bračnog, poslovnog, prijateljskog), odnosno, odgovara vam na pitanja Kako se slažemo? Je li zajednica privremena ili trajna? Koje su oblasti života u kojima se slažemo ili razilazimo? Ko je ‘vodja’, a ko ‘sljedbenik’?  i druga pitanja na koja MOŽETE SAZNATI ODGOVORE O UZAJAMNOM ODNOSU i ZAJEDNIČKOJ BUDUĆNOSTI!

Ipak, upoznajmo prvo sebe, da bi smo mogli razumjeti druge!

Sve informacije vezane za Natalnu kartu zatražite na našoj Facebook stranici Astropraksa ili na naš e-mail: astropraksa@gmail.com ili poručite odmah OVDJE

Komentariši